Intravee Ipod-adapter in a BMW Z4 RoadsterIntravee Ipod-adapter in een BMW Z4 Roadster

Intravee

De Intravee is een innovatief stukje hardware dat het mogelijk maakt om in BMW’s van de vorige generatie toch een Ipod te gebruiken als muziekbron.  Zo past deze Intravee eenvoudig in alle E39 5-reeksen, de E46 3-reeks, de eerste reeks X3’s en de eerste modellen Z4 roadster en coupe.

De Intravee is eigenlijk niet de eigenlijke Ipod-adapter: De Intravee is een adapter die het BMW media protocol vertaalt in het AlpineNet protocol en vice-versa om commando’s en trackinformatie uit te wisselen.  De eigenlijke Ipod-adapter is vaak de Alpine KCA-420i die de Ipod laat praten met AlpineNet en vice-versa.  Denk eraan dat de KCA-420i een limiet van 511 artiesten en 511 albums heeft bij het gebruiken van de zoekfunctie, en je bij een volle Ipod met je hele muziekcollectie mogelijks niet meer tot ZZ Top geraakt als artiest.

In tegenstelling tot alle andere modellen, waarbij bekabeling, cd-wisselaar en navigatiecomputer in de koffer gemonteerd zijn, is al deze electronica in een Z4 roadster enkel beschikbaar tussen de twee zetels, in een uitloper van de middenconsole.  Dit vereenvoudigd de installatie niet, aangezien hiervoor grote delen van het interieur gedemonteerd moeten worden om toegang te verschaffen tot de bestaande bekabeling.

Als een vorm van referentie heb ik de Alpine CD Changer Installation documentation teruggevonden waarin staat beschreven hoe een cd wisselaar kan ingebouwd worden, inclusief het demonteren en monteren van de interieuronderdelen.  Dit geeft toegang tot de nodige kabels die beschreven zijn in de Intravee Quick Install Guide om succesvol de Intravee, Alpine KCA-420i en bijgevolg de Ipod te laten werken.

 

wooter

 

Geef een reactie

css.php
%d bloggers liken dit: